Mål och Syften   Artiklar  Politik  Språk  Historia  Konst och Kultur    | Länkar | Kontakta Oss |

1000 KASSAMS SEDAN 2001 MOT CIVILA ISRAELER - OCH BESKJUTNINGEN FORTSÄTTERtext:
Israel drog sig genom Avvecklingsplanen bort från Gazaremsan förra året i augusti både för att stärka säkerheten för de israeliska medborgarna men  också för att få fart på fredsprocessen med palestinierna.
När 1700 israeliska familjer lämnade 25 samhällen som de hade byggt upp under tre årtionden,  förväntades palestinierna i Gaza att börja bygga upp sina egna liv i området som nu var utan israelisk närvaro. Istället ser vi
nu, ett år senare, att de palestinska terroristerna har spätt på konflikten genom att skjuta över 500 Kassam-raketer mot den israeliska civila
befolkningen som bor i anslutning till Gazaremsan. De flesta raketerna har landat i Sderot. Sedan 2001 har palestinier skjutit mer än 1 000 Kassams mot civila israeler och attackerna fortsätter.

När palestinierna utför dessa terrordåd och de israeliska säkerhetsstyrkorna måste svara på detta så följs det omedelbart av en stark mediareaktion; när palestinierna attackerar civila israeler så ser man på detta med tolerans medan man beskyller Israel för "brutalt förtryck".

Det ologiska med den palestinska terrorismen är att den är kontraproduktiv; den försvagar inte Israel utan stärker israelernas beslutsamhet att få ett stopp på den, den förlänger bara konflikten.

Den senaste attacken i söndags, i Kerem Shalom, när två israeliska soldater dödades och en soldat kidnappades är ännu ett exempel på att Hamas, som tagit på sig ansvaret för attacken, inte är något annat än en terroristorganisation.

 | Start |

Artiklarna som publiseras på denna sida representerar enbart dess författares åsikter och inte webmaster åsikt