Mål och Syften   Artiklar  Politik  Språk  Historia  Konst och Kultur    | Länkar | Kontakta Oss |

Sjukvården i krigstid

Libanesiska barn och vuxna som sårats i korseld mellan Hizbollah och Israel har inbjudits att få gratis behandling vid Sheba Medical center i Tel Hashomer. Erbjudandet har möjliggjorts genom donationer från Safra-familjen och Peres stiftelse för fred. Informationen om detta har spritts genom Israels arabiska radiosändningar och av Shebas representant på Cypern. Sheba-sjukhuset är det största i Israel och Mellanöstern och behandlar mer än 1 miljon patienter varje år.

På Ziv-sjukhuset i Safed vårdas för närvarande en 47-årig libanesisk kvinna med allvarliga skottskador i ryggen. Hon fördes dit över gränsen av sin son med hjälp av israelisk militär medan Hizbollah försökte stoppa dem att hjälpa henne, och vårdas nu i respirator och under anestesi.

Under de första två veckorna av raketattacker tog israeliska sjukhus emot 1 292 sårade israeler. För 19 är tillståndet allvarligt, 37 är medelsvårt skadade och 325 lider av lättare fysiska skador. 875 togs omhand för chockskador och ångestanfall.

Hälsovårdsministern Ya’acov Ben-Yizri säger att sex sjukhus i norra Israel bygger in sina syrgasförråd (tryckbehållarna står annars på utsidan) och förstärker fönster mot eventuella raketer.

Av: Den ljusa sidan

 | Start |

Artiklarna som publiseras på denna sida representerar enbart dess författares åsikter och inte webmaster åsikt