Mål och Syften   Artiklar  Politik  Språk  Historia  Konst och Kultur    | Länkar | Kontakta Oss |

Dagens kristna offer under den Islamistiska vågen

ArDO

Vi har under den senaste tiden sett en våg av Islamist segrar runt om i världen

Hur kommer detta sig och hur kan det stoppas?

Spanien tvingades ändra sina utrikesplaner när ett stort bombdåd utfördes i Madrid av Islamister. Detta skedde i samband med ett viktigt val. Oppositionen vann då och ändrade Spaniens linje vilket sågs som ett direkt resultat av Islamisternas krav.

En ny seger har det blivit av Michael Moores nya biofilm ”Fahrenheit 11/9” som underminera den amerikanska administrationens arbete i Irak och på andra håll. Detta har gett Islamisterna gratis poäng mot den fria världens ordning och Islamister som Hizbollah organisationen var snabba med att hjälpa Moore med reklamföring och distributionen av filmen i den ”Arabiska och Islamiska världen”.

Nästa seger är den vi ser i Irak när en grupp av våldsmän kidnappade en Filippinsk arbetare i Irak. Terroristernas krav var att den Filippinska styrkan skulle dra sig ut ur Irak och det är precis vad som håller på att hända. Flera dolda segrar ser vi på andra håll.

En schweizisk adel har med sitt team gjort en ny krigsfilm om 80 talet i Libanon nu som helt klart tar ställning med Arafat och arabernas sida mot den Israeliska linjen och de libanesisk kristna ståndpunkten.

En ny film visas också nu i Egypten som klart och tydligt målar upp den kristna befolkningen av Egypten som omoraliska och saknar värderingar, filmen heter ”Baheb el Cinema = Jag älskar bio”.

1974 invaderade Turkiet Cypern och har behållit en del av ön som är mer känd för nord- Cypern under sin ockupation. Turkiet som ju har flera gånger under det senaste hundra åren visat en hemsk aggression mot olika kristna grupper. De turkiska trupperna fördrev folket på den norra sidan av ön och senare lät man turkar flyttar till de övergivna husen. EU har idag börjat belöna Turkiet mer och mer för dessa handlingar genom lättande för den turkiska nord Cypriotiska sidan och man tänker betala ut en summa av pengar som stöd. Summan är på runt 250 miljoner kronor. Den turkiske premieministern hade nerver nog att be den Libanesiska regimen att skapa bättre relationer med Nordcypern utan att någon kunde nämna de tusentals maroniter som har bott på norra Cypern sedan 700 talet och som just turkarna hade fördrivit efter ockupationen. De kristna maroniterna i Libanon som ju räknas som Libanons ursprungsbefolkning borde här vara starkare och modigare och våga kritisera den turkiska regimen. Libanon har ju de senaste åren varit väldigt svag mot olika Islamist vågor tack vare den stora inblandningen av Iran och Syrien som ju öppet stödjer många terroriststämplade grupper. Den senaste gruppen som har kommit in i Libanon heter Jund al Sham”. Denna grupp har som mål att bekämpa Judar, Kristna och alla andra ”otrogna”.

I Sudan har vi sett kriget mellan norra delen som är dominerat av Arabister och Islamister som har infört extrema ”Sharia lagar” på alla medborgare och den södra delen där de kristna afrikanerna i huvudsak bor. Idag talas det om fredsavtal men ändå fortsätter den barbariska regimen i Khartoum att döda och fördriva folk till det värst drabbade området Darfur i västra Sudan.

Man kan fortsätta och nämna många fler länder som drabbas av dessa militanta ideologier. Varför inte hela världen kan enas om ett gemensamt försvar är det ingen som kan svara på.

Vi får hoppas att denna nya våldsvåg upphör snart och att folk kan börja känna sig säkra i sina hem

 | Start |

Artiklarna som publiseras på denna sida representerar enbart dess författares åsikter och inte webmaster åsikt