Mål och Syften   Artiklar  Politik  Språk  Historia  Konst och Kultur    | Länkar | Kontakta Oss |

Libanon är ett hem för alla Guds barn,

inte för Hizbulla (Gudsparti)

 00-02-20

  Nej, Libanons ambassadör! Vi kommer inte att ansluta oss till en demonstration som förfalskar både Libanons och dess kristna befolknings ansikte… Vi skall inte lyssna på en eller annan tjänsteman som bara sympatiserar med en del av muslimerna i Libanon. När kristna faller offer för terroraktioner är det ingen av er som höjer rösten. Antigen tycker ni att kristna offer saknar värde eller att förbrytarna har ett särskilt värde hos er eller kanske för att mördandet av kristna har blivit så vardagligt  att det inte längre är något man lägger märke till.

Vill ni intala världen att Libanon har blivit muslimskt och att de kristna i Libanon inte längre har något värde! Om de kristna i dagens Libanon inte har något inflytande beror det inte bara på att ni är så starka utan för att de kristna ledarna hade förhoppningar om att tillsammans med er bilda en demokratisk och civiliserat stat och varför de övergav sina allierade, israelerna, som orsakade er all huvudvärk. Dessa kristna ledare är numera besvikna, eftersom de än en gång fick bekräftelse på att ”hamra vatten och det förblir vatten ”.

Er demonstration hade sin stora ”syster” och förebild i den demonstration som häromdagen ägde rum i Libanon. Hela världen bevittnade vilken fars det hela blev. Till och med Salim al-Hoss, er statsminister, kritiserade den. Era partisaner brände den amerikanska flaggan. Men vi, fria kristna, på intet sätt vill vara fientliga till det amerikanska folket utan snarare vänliga. De brände den israeliska flaggan. Men vi, fria kristna, som alla civiliserade folkslag, erkänner Israels rätt till att existera och till eget land. Det israeliska folket har för länge sedan erkänt ett självständigt Libanon, vilket Arab republiken Syrien, er storebror, hittills inte gjort. De skrev: ”Amerika (USA) och Israel för evigt förblir våra fiender”. Vi fördömer och förkastar totalt denna sjuka logik. Ty  det vi ”för evigt” vill är att skapa fred med Israel och världens övriga folk.

Varför är ni så ledsna och demonstrerar? Är det för att några muslimer har skadats! Men våra kristna offer då? De är inte mindre värda och inte heller färre. Ändå har ni inte ordat om dem. Varje dag faller kristna offer i hela Libanon. För några veckor sedan styckmördades en nunna, en mamma och hennes spädbarn… Israel hade ingenting med dessa bestialiska mord att göra utan det var ett verk av den ”lokala”  barbarin… Det var inte första gången sådana kallblodiga slakt ägde rum… Ty någon vecka dessförinnan (för att bara nämna ett enstaka fall) blev flera kristna ungdomar drabbade av samma blodtörst. Då var ni gravtysta, ni, ambassadören med dess ledsna följe, när Israel inte skulle utpekas. Dessa offer är inget ”damm i luften”.

Möjligen är ni sorgsna över det som hände med de muslimska byarna… Men vad har hänt med våra kristna byar, till vilka vi fortfarande ej kan återvända? Förhåller det sig inte på det viset, att eftersom Israel inte hade något med förödelsen att göra har ni inte heller något att yttra?.. Eller är ni kanske ledsna över elverkets och vägarnas skull? Hur mycket än Saudiarabien och hela den arab-islamiska världen betalar kan de inte kompensera återbyggnaden av Libanon. Ty det var arabernas vapen och terror som förstörde Libanon och tvingade de kristna på flykt. Så sluta med era oförskämda lögner och ert avskyvärda hyckleri!

Ni är vana vid att handla med den sorten kristna som har anammat ert diskriminerande dhimmisystem. Men de kristna i Sverige och i övriga världen är fria människor och det går inte att köra som man gör med boskap. Förutom möjligen några som är beroende. Detta dhimmi-system skall vi avslöja, bekämpa och förgöra! Det lovar vi!

De fria kristna organisationerna i diasporan Kristna-libanesiska befrielserörelsen.

 00-02-20

 | Start |

Artiklarna som publiseras på denna sida representerar enbart dess författares åsikter och inte webmaster åsikt