Mål och Syften   Artiklar  Politik  Språk  Historia  Konst och Kultur    | Länkar | Kontakta Oss |

Terrorister - jordens avskum

Av ULF NILSON 

2004-09-12

Vi lever i skräckens tid. För att skrämma, skada och förnedra oss är terrorister beredda att mörda 3 000 civilpersoner – som när planen flögs in i skyskraporna för tre år sen. Eller spränga sönder hundratals föräldrar och barn – BARN, för helvete, BARN! – som i Beslan i Ryssland

Terroristerna är jordens avskum. Jag hatar dem med ett alldeles personligt hat och skulle kanske ropa på dödsstraff – om det inte vore rätt meningslöst att kräva dödsstraff för folk som redan sprängt sig själva i luften.
Våra kunskaper om dessa jävlar är grunda. Vi vet att en gapande klyfta skiljer ledare från ”meniga” självmordsbombare. Ledarna är fanatiska islamister. De som styr de palestinska organisationerna Hamas och Islamiska jihad vill Israels förintelse. Usama bin Ladin och hans kollegor i al-Qaida och andra, världsomspännande nätverk är också islamister. De vill vira in kvinnor i slöjor, förbjuda musik och tv, skära armarna av tjuvar och – framför allt – skada USA och hela västvärlden (till vilken de räknar Ryssland). Den frihetskamp som förs av palestinier eller tjetjener intresserar inte dessa herrar. De vill med terrorismens hjälp tvinga fram en väldig sammanstötning, islam mot den moderna världen, som slutar med de rättrognas totala seger (och vårt slaveri).
Om dessa ledare finns det två saker att säga:
1. Deras vision är orealistisk; de är kliniskt vansinniga. Dessvärre kan deras speciella vapensystem – självmördare – anställa fruktansvärd skada. Framför allt när de en dag i framtiden bär omkring kärnladdningar i resväskor; och den dagen kommer relativt snart.
2. Majoriteten av världens kanske en miljard muslimer sympatiserar INTE med bin Ladin och de andra mördarna. Många gör det, men de flesta inte. BARA i samarbete med moderata muslimer kan vi på sikt komma till tals med de dårar som predikar – och bedriver – religionskrig.

Och bombarna, de som söndersliter sig själva för att sönderslita ryska barn eller amerikanska affärsmän? Som dör för att döda – för att förlama transporter och näringsliv, för att, som i Madrid, slakta pendeltågsresenärer?

I vulgärpropagandan – deras och vår – spelar drömmen om paradiset en betydande roll. Den som blir martyr, heter det, får ”förlusta sig” med 72 oskulder: alltså en sexorgie i paradiset. Händelsevis säger Koranen (Zettersténs översättning från 1917) ingenting värre än: ”I dem finns jungfrur med blyga blickar, dem varken människor eller djinner har oskärat före dem.” Det står också att ”i den finns de bästa och skönaste kvinnor…svartögda tärnor instängda i tälten.” Det finns också andra översättningar och tolkningen är omstridd – Koranen anger till exempel ingen siffra på antalet oskulder – men, som sagts i vulgärpropagandan, spelar det himmelska knulleriet en viss roll.
Personligen tror jag att den hatpropaganda som sedan Israels tillkomst 1948 spytts ut över den muslimska världen är viktigare. Sen årtionden har den förstärkts av statsstyrd tv och en järnhårt riktad undervisning, inklusive speciella religionsskolor som predikar hat mot oss alla – finansierade av USA:s nära allierade, Saudiarabien. KVINNLIGA självmordsbombare är en rätt sentida grej. Vad tjejer som sprängt sig får förlusta sig med i paradiset har ingen talat om.
ulf.nilson@expressen.se

EXPRESSEN.SE

 | Start |

Artiklarna som publiseras på denna sida representerar enbart dess författares åsikter och inte webmaster åsikt